Ką pasiimti į kelionę

Ką pasiimti į kelionę?

Žmonėms, kurie dažnai keliauja, lagaminų krovimas yra viena iš labiausiai vėluojančių užduočių. Kad nebūtų pati nemaloniausia kelionės dalis ir nesugadintumėte atostogų nuotaikos, pateikiame keletą patarimų, kurie padės sutaupyti vietos lagamine. Nepamirškite, jog tapatybės kortelė, pasas bei draudimas – svarbiausi Jūsų kelionės atributai, jais vertėtų pasirūpinti pirmiausia.

Daiktai, kurių nereikia pamiršti:

  • Drėkinamasis kremas su spf. Naudokite apsaugą nuo saulės, kad jūsų oda būtų sveika. Juk visada norisi, kad kelionės metu oda išliktų švari ir sudrėkinta.
  • Pirmosios pagalbos rinkinys. Kiekvieną kartą išvykstant jūsų laukia patys netikėčiausi dalykai, todėl iš anksto pasiruoškite visoms gyvenimo sferoms. Įsitikinkite, kad tokie produktai kaip peroksidai, pleistrai, vaistai nuo karščiavimo, galvos, dantų ir pilvo skausmo bei virškinimą skatinantys vaistai yra šalia jūsų. Beje, jei reikia – pasirūpinkite vaistais nuo alergijos.
  • Dezinfekavimo priemonė. Ji turi būti tik kelioniniame krepšyje! Nesvarbu, ar nuspręsite pietauti parke, ar reguliariai važinėsite viešuoju transportu, tai padės atsikratyti visų rūšių bakterijų, kad ir kur būtumėte.
  • Pakrovėjas. Neabejojame, jog keliaudami turėsite bent vieną išmanųjį įrenginį. Ar tai būtų telefonas, planšetė, kompiuteris, fotoaparatas, galbūt elektroninė knygų skaityklė, nepamirškite pasiimti ir įkroviklių jiems pakrauti. Jeigu telefone esančią foto kamerą naudojate dažniau nei skambučius draugams, vertėtų pasiimti ir papildomą bateriją – tikrai pravers!

Ar keliaujate su vaikais? Nepamirškite pasirūpinti:

Galime užtikrinti, kad keliauti su vaikais niekada nebus taip sunku, o svarbiausia – pasiruošti. Apsauga nuo saulės, drėgnos servetėlės, kelioniniai rinkiniai ir specialus maistas vaikams – būtina! Keliauti taip pat bus lengviau, jei atkreipsite dėmesį į šiuos dalykus:

  • Patogūs ir neformalūs vaikiški drabužiai. Tai užtikrins komfortą visos kelionės metu. Kadangi vaikai greitai išsipurvins, tokiu atveju pasirūpinkite atsarginiais drabužiais.
  • Veikla (laive, pietūs ir kt.). Kad vaikų nuobodulys netaptų tikru iššūkiu jums, iš anksto išsiaiškinkite, kaip patraukti jų dėmesį – ar tai būtų įvairūs žaidimai, pasakų knygelės ar animaciniai filmukai. Be to, kad jūsų atžalos nepatirtų per didelio spaudimo, rekomenduojame su savimi atsinešti jų mėgstamus žaislus, primenančius namus ir taip sužadinti saugumo jausmą.
  • Apsauga nuo saulės. Tikriausiai visi esame nors kartą per ilgai pabuvoję saulėje ir susidūrę su tokiais nemaloniais pojūčiais kaip paraudusi oda, kylanti temperatūra, o kur dar skausmas, neleidžiantis miegoti naktį. Todėl ruošdamiesi į šiltus kraštus jokiu būdu nepamirškite – kremas nuo saulės turi būti numeris 1 Jūsų sąraše!

Jei išvykstate šaltuoju metų laiku:

Sutiksite su mumis – jei keliaujate į kiek vėsesnę šalį, lagamino krautis reikalauja papildomos kantrybės. Šilti megztiniai ir vilnoniai paltai, žieminiai batai, kepurės, kaklaskarės, pirštinės… kaip visa tai sukrauti į vieną bagažą?

  • Sutaupyti vietos. Vienu metu apsirenkite visus storiausius ir daugiausiai vietos užimančius drabužius, kad nereikėtų jų dėti į krepšį.
  • Tinkami pagrindiniai drabužiai. Pasirūpinkite ilgomis rankovėmis ir šiltomis plonomis kelnėmis, kurias galima mūvėti po džinsais ar kitomis kelnėmis. Taip galite „susluoksniuoti“ drabužius ir efektyviau apsisaugoti nuo šalčio.
  • Lietpaltis. Neperšlampamas drabužių rinkinys tikrai praversiantis dalykas keliaujant, o tuo pačiu ir užtikrinantis patogumą, kad ir kur tuo metu vyktumėte.

O jeigu vis dar trūksta vietos lagamine, nors įsidėjote tik pačius būtiniausius drabužius, išbandykite vakuuminius maišus – jie bus tikras išsigelbėjimas! Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.

 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top