3 populiariausi žygių pėsčiomis takai Lenkijoje ir kaip pasiruošti tokiems žygiams?

Žygiai pėsčiomis sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Mūsų tautiečiai renkasi ne vien tik Lietuvos maršrutus, bet taip pat ir užsienio šalių žygių takus. Jei ketinate važiuoti į Lenkiją, naudinga pasidomėti, kokie pėsčiųjų takai čia yra patys populiariausi, ir, žinoma, tinkamai pasiruošti žygiavimui

Populiariausi žygių maršrutai Lenkijoje

Jei norite iššūkių, galite pasirinkti kelią Kusnice – Zavrat – Morskie Oko, kuris yra laikomas vienu sunkiausių. Šio žygio metu teks įveikti ne vieną sudėtingą atkarpą, todėl toks žygis tikrai pareikalaus tinkamo fizinio pasirengimo. Žygeiviai taip pat neretai pasirenka žygius Suchi kalnuose: teigiama, kad čia žygiai yra vieni įdomiausių. Dar vienas populiarus maršrutas – Schronisk Na Śnieżnik-Cyborg, kuris yra ilgesnis nei 20 km.

Pasirinkite tinkamą distanciją

Jei žygiai pėsčiomis jums yra naujiena, nereikėtų rinktis pernelyg ilgos distancijos. Pradedantiesiems gali visiškai pakakti 10 km ilgio atkarpos, o pažengusieji gali rinktis ir kur kas ilgesnes distancijas. Taip pat vertėtų atsižvelgti ir į tako sudėtingumą: įvertinkite tai, kad žygiuoti kalnų vietovėmis bus gerokai sudėtingiau nei lygumomis.

Pasirūpinkite tinkama apranga ir avalyne

Rinkitės specialiai žygiams skirtus batus ir iš natūralių audinių pasiūtus drabužius. Neeksperimentuokite: naują avalynę vertėtų išbandyti dar prieš vykstant į suplanuotą žygį. Pasirūpinkite, kad pasirinkti drabužiai nevaržytų jūsų judesių ir leistų odai kvėpuoti.

Ką pasiimti į žygį?

Nepamirškite vandens ir tinkamo maisto. Puikiai tinka javainių batonėliai, riešutai, duona, ir t.t. Taip pat nepamirškite medicininių reikmenų, tokių kaip pleistrai, purškiamas ledas, ir t.t.Įveikti pasirinktas žygių trasas bus gerokai lengviau, jei tam ruošitės dar iš anksto. Sportuok.lt siūlo įsigyti treniruoklių, kuriuos galite naudoti savo namuose: jei reguliariai mankštinsitės, jums nebus baisūs net ir labai sudėtingi pėsčiųjų takai.

Scroll to Top