Inovatyvūs žemės ūkio sprendimai Lietuvoje ir pasaulyje

GPS (Global Positioning System) technologija šiandien tampa vis populiaresnė daugelyje žemės ūkių visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Nors šis ūkininkavimo metodas, kuomet ūkio darbams yra pasitelkiamos GPS sistemos, dar tik pradiniame tyrimų etape, žemės ūkio gamyboje šis metodas suteikia įvairių pranašumų. Pastebėta nauda yra neginčijama.

GPS ūkininkams gali užtikrinti efektyvesnius darbo rezultatus: padėti tiksliai tręšti, sėti ir įdirbti žemės plotą, užtikrinant, kad būtų tiksliai laikomasi žemės ūkio paskirties dirvos reikalavimų. Ūkininkaujant tokiu būdu yra sutaupoma laiko ir pinigų, taip pat tausojama ir mūsų aplinka, nes žemės ūkio technikai nereikia nuvažiuoti nei vieno papildomo ir nereikalingo metro – su GPS sistema darbas yra tikslus ir tik su labai minimalia paklaida.

Be to, ši technika taip pat labai naudinga orientuojantis. GPS valdomos transporto priemonės gali važiuoti tiksliai lygiagrečiomis eilėmis ar net visiškai savarankiškai apdirbti ariamąją žemę. Tai užtikrina, kad darbai bus atliekami vienodai tiksliai net esant prastam matomumui, pavyzdžiui, dėl gamtinių sąlygų, tokių kaip lietus, rūkas, ar tamsoje. 

Kodėl verta naudoti GPS sistemą savo ūkyje?

Tokiu būdu galima sutaupyti žemės ūkio transporto priemones ir žmogiškuosius išteklius – darbuotojų skaičių. Ūkiai, naudojantys būtent šią sistemą, išlieka konkurencingi žemės ūkio sektoriuje. Sujungus GPS ir kitas inovatyvias technologijas, galima kuo puikiausiai įvertinti geografinius duomenis ir perkelti juos į žemės ūkio darbus. Supaprastinamas ariamos žemės kartografavimas, planavimas, laukų ribų, kelių, drėkinimo sistemų ar galimų kenkėjų sukeltų problemų nustatymas regione – viskas, ko reikia plataus profilio ūkininkams. Didelės įmonės taip pat turi naudos iš GPS sistemos, kurdamos statistiką ir planus iš šių analizės rezultatų, nes jos gali pateikti rekomendacijas ir specifikacijas žemės ūkio darbų srityje.

Dėl plataus panaudojimo spektro šiandien ši pagalbinė priemonė yra būtina žemės ūkio sektoriuje, norint neatsilikti nuo kone kasdien atsirandančių įvairių naujovių. Tikimasi, kad šios bei kitų technologijų pagalba ateityje bus galima valdyti žemės ūkio mašinas, pvz., traktorius, kombainus ir pan., be vairuotojo ir taip sutaupyti tolimesnių galimų išlaidų bei sumažinti darbuotojų žemės ūkio sektoriuje paklausą. Iki šiol GPS sistemos ūkininkų tikrai nenuvylė – užtikrino žemės ūkio modernizavimą ir geresnę kokybę.

Kaip galima užtikrinti našesnį žemės ūkio darbą?

Ūkininkai, norintys neatsilikti nuo pasaulinių naujovių bei išlikti rinkoje, turi investuoti ne tik į techniką, bet ir inovatyvias priemones tai technikai patobulinti. Norite pagerinti savo žemės ūkio darbų rezultatus? Norite sutaupyti, naudodami mažiau žmogiškųjų išteklių bei degindami mažiau kuro? Norite sutaupyti savo brangų laiką? Investuokite į jums visais šiais klausimais padėsiančias inovatyvias priemones ūkininkavimui patobulinti. 

Taigi, be GPS sistemos naudojimo, ūkininkams labai pravartu savo ūkyje įsidiegti automatines vairavimo sistemas ir kitas technologijas, tokias kaip lygiagretus vairavimas ir pan. Automatinio vairavimo sistemos padeda ūkininkams 1 cm tikslumu valdyti techniką, neįdedant daug pastangų. Tokių sistemų vedina žemės ūkio technika važiuoja nustatyta linija pati, taip leisdama vairuotojui koncentruotis ties kitais darbais. Dažniausiai jas yra labai lengva montuoti – automatinio vairavimo sistemos gaminamos taip, kad būtų paprasta jas perkelti iš vienos žemės ūkio technikos prie kitos.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top