Aktyvus laisvalaikis jūsų kieme

Plaukimas turi daug naudos sveikatai. Tai turi įtakos mūsų figūrai, bendrai savijautai, gerina kraujotaką ir stiprina raumenis. Tai įgūdis, praverčiantis laisvalaikiu, kai leidžiame laiką prie jūros ar ežero ir taip stengiamės atvėsinti savo kūną kaitrią vasaros dieną. Daugeliui įvairių disciplinų profesionalų ir sportininkių yra naudingi apsilankymai baseine. Šiame straipsnyje paaiškiname plaukimo naudą sveikatai ir kodėl turėtumėte išmokti plaukti, jei to dar nemokate.

Plaukimo baseine nauda sveikatai

Populiariausia fizinė veikla, be lankymosi sporto salėje ir bėgiojimu, yra plaukimas. Taip pageriname jėgą ir ištvermę. Fizinė veikla vandenyje gerina mūsų organizmo kraujotaką, gerina bendrą savijautą, didina plaučių darbingumą ir ištvermę. Tai vienas iš būdų kovoti su antsvoriu. Plaukimas taip pat yra aktyvi poilsio forma, o reguliarus lankymasis baseine prailgina mūsų gyvenimą, pagerina savijautą ir yra viena iš reabilitacijos po traumų formų.

Plaukimas teigiamai veikia nugaros raumenis, taip pat ir pilvo preso raumenis. Tai leidžia greitai sudeginti kalorijas ir yra rekomenduojama bet kokio amžiaus žmonėms. Pastangos tolygiai paskirstomos po visą kūną, įtraukia visas raumenų grupes, o pati sporto disciplina mums siūlo pritaikyti treniruotes pagal individualius poreikius.

Plaukimas yra sporto ir malonumo derinys. Įvairiapusė fizinė veikla vandenyje atpalaiduoja po sunkios darbo dienos ir yra būdas sumažinti ilgalaikį stresą. Modeliuoja taisyklingą vaiko laikyseną, o kartu skatina žaisti vandens erdvėje tam pritaikytose vietose.

Užsiėmimai baseine treniruotėms paįvairinti

Plaukimas yra labai smagu tiek vaikams, tiek suaugusiems. Ką daro plaukimas? Papildomos treniruotės leidžia pagerinti ištvermę arba gali būti poilsio forma ir pertrauka įtemptame streso pilname gyvenime.

Įprasto plaukimo – du ar tris kartus per savaitę bent po 30 minučių – poveikį pastebėsite jau po kelių savaičių. Per valandą plaukimo galime sudeginti iki 600 kcal.

Plaukimas – nuo ​​ko pradėti?

Žmonėms, kurie nemoka plaukti, mokytis plaukti pas profesionalius plaukikus-trenerius yra geriausias pasirinkimas. Įgyti plaukimo įgūdžių nėra sunku, kai jus moko savo srities specialistai. Viskas, ko jums reikia norint išmokti plaukti, yra įsipareigojimas ir reguliarumas. Tai galima palyginti su naujos užsienio kalbos mokymusi. Kuo daugiau kalbame užsienio kalba, tuo greičiau suprantame pagrindines frazes. 

Lankymasis baseine turi daug privalumų. Plaukimas yra disciplina, kuri neišvargina jūsų kūno kaip tradicinės sporto šakos. Baseino užsiėmimai yra prieinami bet kokio amžiaus žmonėms. Būtent todėl į grupines ar individualias pamokas verta registruoti vaikus nuo mažens. Žaidimas vandenyje palaiko mažylio motorinę koordinaciją, kuri jam svarbi pirmaisiais gyvenimo metais.

Jei norite sutaupyti laiko ir pinigų…

Šiais laikais baseinas namų kieme nebėra toks retai sutinkamas dalykas. Vis dažniau žmonės svarsto galimybę įsirengti asmeninį baseiną savo valdose dėl keletos priežasčių:

  • nori turėti galimybę pasiplaukioti ir aktyviai praleisti laisvalaikį ,,po ranka”, kitaip tariant, namų kieme, kad nereikėtų niekur važiuoti;
  • asmeninis baseinas niekada nebus sausakimšas svetimų žmonių ir jūs žinosite, kad vanduo jūsų baseina yra visuomet švarus;
  • baseino turėjimas namų kieme leidžia nuolat palaikyti gerą fizinę būklę ir savijautą.

O ir baseino statybos nebėra toks sudėtingas ir ilgas procesas, kadangi rinkoje galite rasti ir plastikinių baseinų. Klausiate, nuo ko pradėti? Jums reikės pasirinkti tinkamą vietą kieme, kuri būtų tolėliau nuo namo ir augmenijos, be to, visą dieną būtų saulės šviesoje, kad vanduo nuolat jame būtų šiltas ir malonus. Kitas žingsnis, duobės kasimas. Turite iš anksto žinoti, kokios talpos ir dydžio baseino norėsite. Tolimesnius darbus patartina palikti specialistams. Tačiau tokie darbai kaip apdaila (tiek baseino vidaus, tiek išorės) gali būti atlikti ir jūsų rankomis. Jei tai bus tradicinis baseinas, vidų klokite plytelėmis, kurias bus lengva prižiūrėti. Išorės apdailai rekomenduojame WPC lentas, kurios dėl savo gamybos technologijos yra atsparios drėgmei, puikiai tinka lauko sąlygoms, yra estetiškos, bet svarbiausia – puikiai tiks aplink baseiną, nes yra neslidžios! Aktyvaus laisvalaikio galimybė gali būti ir jūsų kieme!

Scroll to Top