5 patarimai keliaujant po Lietuvą automobiliu

5 patarimai keliaujant po Lietuvą automobiliu

Būtų galima išvardinti šimtus priežasčių, kodėl verta keliauti po Lietuvą. Na, o viena iš jų yra ta, kad po mūsų šalį ypač patogu keliauti automobiliu. Atstumai tarp miestų nėra dideli, tad greitai juos įveiksite, kelių būklė – puiki. Tad verta planuoti keliones, na, o, kad jos būtų kuo sklandesnės, pravartu pasinaudoti ir šiais patarimais.  

Iš anksto pasidomėkite lankomų objektų darbo laiku

Įvairūs lankomi objektai (muziejai, galerijos ir t.t.), turi savo darbo laiką ir ne vasaros metu jis gali būti ne toks jau ir ilgas, kaip jums norėtųsi. Tad, jei planuojate lankytis kituose miestuose veikiančiose galerijose ar muziejuose, būtinai patikrinkite, koks yra jų darbo laikas, kad išvengtumėte nemalonių staigmenų.

Sužinokite daugiau apie objektą, kurį norite aplankyti

Visai nesvarbu, ką lankysite – ežerą, muziejų ir t.t., prieš vykdami, surinkite daugiau informacijos. Pasidomėkite, kuomet buvo įkurtas objektas, kurį planuojate aplankyti, kokiu tikslu – tai leis jums pažvelgti į jį kitu kampu.         

Iš anksto pasirūpinkite nakvyne

Jei norimų aplankyti objektų yra daug ir jų neįmanoma sutalpinti į vieną dieną, tai pačiu geriausiu sprendimu taps 2, 3 dienų ar dar ilgesnės trukmės kelionė. Tačiau nusprendus leistis į kelias dienas ar dar ilgiau trunkančią kelionę, yra reikalinga ir nakvynė. Ir būtent ja verta pasirūpinti iš anksto. Tad vos tik išsirinksite laiką kelionei, iš karto rezervuokite ir nakvynę. 

Sprendimai keliaujantiems su vaikais

Jei planuojate keliauti kartu su vaikais, tai dėliodami kelionės maršrutą, turėtumėte į tai atsižvelgti – labiau tiks tos vietos, kurios yra pritaikytos mažiems vaikams, t.y. įvairūs vandens atrakcionų, pramogų parkai ir t.t. Taip pat rinkitės vaikams pritaikytus viešbučius.

Sprendimai keliaujantiems su augintiniais

Jei  kelionę pasiimsite ir savo augintinį, rinkitės tik gyvūnams draugišką viešbutį. Daugiau patarimų, planuojantiems keliauti automobiliu, rasite https://laisvalaikis24.lt/category/automobiliui/.

Scroll to Top