Gydymas užsienyje, ką reikia žinoti?

Sveikata turime rūpintis kiekvieną dieną, nepriklausomai nuo to, kur esame ir, ką veikiame. Na, o tuo atveju, jei susiduriame su rimtomis sveikatos problemomis, mums reikalingas gydymas. Turime daug informacijos apie tai, kaip vyksta gydymas mūsų šalyje. Tačiau gydymas užsienyje daugeliui iš mūsų yra mažiau pažįstama sritis. Tad, kviečiame apie tai sužinoti daugiau.


Daugeliui žmonių neretai iškyla klausimas, ar jie apskritai turi teisę gydytis ES šalyse? Gera žinia ta, kad jei asmuo yra apdraustas pagal socialinės apsaugos sistemą kurioje nors Europos Sąjungos šalyje, tai jis turėtų turėti teisę į tai, kad būtų padengtos jo gydymo išlaidos užsienyje. Taip pat daugeliui kyla klausimas, ką reikia daryti ir, nuo ko pradėti, jei norima gydytis užsienyje? Verta akcentuoti, kad tokiu atveju yra galimi du pasirinkimai. Vienas iš jų yra išankstinis leidimas gydytis užsienyje, kitas – gydymo išlaidų kompensacijos prašymas. Pirmuoju atveju, asmuo turi kreiptis į savo šalies valstybinio sveikatos draudimo įstaigą, kad gautų išankstinį leidimą. Na, o antruoju atveju, asmuo galite pats sumokėti už gydymą ir vėliau prašyti kompensacijos už tai.


Ne paslaptis ir tai, kad gydantis užsienyje, asmeniui gali iškilti ir tam tikrų problemų ar nesklandumų, tad tokiu atveju, gali prireikti profesionalios pagalbos. Tad, kur kreiptis, jei gydymo užsienyje metu iškyla problemų? Nacionalinis kontaktinis centras, tos Europos Sąjungos šalies, kurioje ir gydotės, yra ta vieta, kur ir turėtumėte kreiptis, kad būtų išspręstos iškilusios problemos. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad sveikata bei jos priežiūra, yra ypač svarbios bei labai plačios temos, tad domėkitės jomis nuolat.

Taip pat svarbu žinoti, kad labai daug naudingos informacijos rasite https://bukimegrazus.lt/category/sveikata/.

Scroll to Top