Turistų užduodami klausimai apie Tailandą

Tailandas – labai unikalus kraštas, kasmet pritraukiantis galybę turistų. Net, jei jums ir teko viešėti Tailande jau ne vieną kartą, tikriausiai pritariate nuomonei, kad kiekvienas vizitas yra kitoks ir vis kažkuo nustebinantis. Čia galima pajusti tiek aštrių nuotykių, tiek ir ramaus poilsio privalumų. Viskas priklauso nuo to, į kurį Tailando regioną keliausite. Kiekvienas jų unikalus savo lankytinomis vietomis ir, žinoma, gamta.

Keliones į Tailandą vertėtų planuoti laiku. Jeigu pirksite bilietus skrendu.lt iš anksto – galėsite sutaupyti nemažai pinigų. Taip pat pravartu žinoti, kuriuo sezonu geriausiai vykti į Tailandą. Jeigu į šį kraštą dar niekada nekeliavote, siūloma susipažinti su pagrindine informacija turistams. Šios žinios labai pravers, „šviežiai iškeptiems“ turistams.

Dažniausiai užduodami klausimai apie Tailandą:

1.  Kokia kalba kalbama Tailande?

Oficiali kalba – tajų.

2.  Ar visame Tailande galima susikalbėti angliškai?

Angliškai Tailande kalbama gana plačiai, ypač turistinėse vietovėse, tačiau tikrai ne visi žmonės ten gali laisvai susikalbėti šia kalba.

3.  Kokia yra Tailando valiuta?

Visoje šalyje naudojama valiuta yra Tailando batas. Bankomatų šalyje labai daug. Taip pat galima visur naudoti savo „Visa“ bei „Mastercard“ korteles.

4.  Ar keliaujant į Tailandą reikalinga viza?

Keliauti reikia su pasu. Kiekvienam atvykusiam turistui suteikiama nemokama viza. Ji galioja 45 dienas, jeigu reikia – galima pratęsti dar 30 dienų.

5.  Ar Tailande geras interneto ryšys?

Daugelyje pagrindinių Tailando sričių interneto prieiga yra gera. „WiFi“ veikia praktiškai visuose restoranuose, baruose, kavinėse, viešbučiuose ir prekybos centruose. Atokesnėse Tailando vietovėse interneto ryšys gali būti prastesnis.

6.  Ar Tailande saugu gerti vandenį iš čiaupo?

Tailande primygtinai nerekomenduojama gerti vandens iš čiaupo. Geriausia bus gerti filtruotą vandenį, kurį galima rasti restoranuose ir viešbučiuose.

7.  Kokie viešieji tualetai yra Tailande?

Jų gali būti įvairių. Kai kur tikrai rasite mums įprastus, europietiškus tualetus. Bet kitur gali būti ir azijietiško stiliaus – tupimieji tualetai. Rekomenduojama patiems turėti dezinfekavimo priemones bei tualetinį popierių ar servetėles. Šių priemonių paprastai nerasite viešuosiuose tualetuose. Kai kurie tualetai gali būti mokami.

8.  Kada geriausia vykti į Tailandą?

Didžiojoje Tailando dalyje didžiausias turistų srautas stebimas nuo spalio iki kovo mėnesio pabaigos. O Koh Samui regione – nuo sausio iki rugpjūčio. Geriausias laikas aplankyti Andamanų jūros regioną yra nuo lapkričio iki balandžio.

Scroll to Top