Norite namelio ant ratų, bet tam nėra lėšų? Turime idėją!

Kelionės su nameliu ant ratų – puikus nuotykis visai šeimai! Tai leidžia pigiai ir patogiai aplankyti daugybę dar nematytų vietų. Tačiau profesionalūs nameliai ant ratų yra brangūs, o išsirinkti tinkamą transporto priemonę mūsų poreikiams dažnai būna sunku. Šiandienos straipsnyje papasakosime, kaip furgoną paversti tikru namuku ant ratų. Paminėsime toli gražu ne visus įrengimo apsketus, nes jų begalė, tačiau pasistengsime supažindinti su pagrindiniais.

Autobusiuko pavertimas nameliu ant ratų

Deja, namelio ant ratų pirkimas dažnai yra sunkiai įveikiama finansinė užduotis, ypatingai jei kalbame apie naujos transporto priemonės pirkimą. Be to, tikrai ne visi kemperiai atitinka žmonių reikalavimus ir pageidavimus: dauguma jų yra skirti tradicinei 2 + 2 šeimai, neatsižvelgiant į kai kurių vartotojų specifinius reikalavimus.

Puikus sprendimas šiuo atveju – įsigyti tinkamo dydžio autobusiuką ir pritaikyti jį pagal jūsų reikalavimus. Paprastai tai bus daug pigiau, tereikės šiek tiek laiko įsirengti transporto priemonę pagal savo poreikius. 

Prieš pradėdami įrenginėti namą ant ratų, turėtumėte gerai apgalvoti, ko jums reikės, kokia bus jo paskirtis ir viskam pasiruošti. Visų pirma, jums reikia:

  • Atidžiai išanalizuokite savo poreikius: kiek žmonių ketina naudotis automobiliu? Ar jis bus naudojamas tik judėjimui, ar norėsite ten patogiai pernakvoti? Jeigu turime ypatingų reikalavimų ir reikalingi papildomi skyriai įrangai, būtina iš anksto numatyti jiems vietą. Tas pats galioja ir tada, kai ketinate dirbti nuotoliniu būdu kelyje. Tuomet verta pagalvoti apie papildomą maitinimo šaltinį – pvz., saulės baterijas.
  • Pasirinkite tinkamą automobilį. Naudotas autobusiukas su milžiniška rida tikrai sukels mums daug problemų kelionės metu, galbūt net baigsime ją mažiausiai tikėtinu momentu. Automobilis turi būti techniškai tvarkingas. Taip pat pravartu pasirinkti gana populiarų modelį, kad gedimo atveju su jo remontu susitvarkytų net ir vidutiniškai patyręs mechanikas. Primygtinai rekomenduojame nepirkti senesnių automobilių modelių, kurių atsarginių dalių galima įsigyti tik labai specifininės vietose.
  • Galvokite kaip įmanoma praktiškiau. Iš furgono pagamintas namelis ant ratų paprastai turės mažai vietos. Todėl verta kuo geriau išnaudoti erdvę: įmontuoti daiktadėžes sienose, grindyse ir pakabinti ant lubų. Darbui jums tikrai prireiks įvairių tipų grąžtų, skirtų skylėms iš skirtingų medžiagų (medžio, plieno). Be to, neapsiribokite tik autobusiuko vidumi. Jei keliausite vasarą, tikrai nenorėsite viso poilsiui skirto laiko praleisti kemperio viduje. Markizės, pritvirtintos namelio ant ratų išorėje, pagalba susikursite sau jaukų prieglobstį nuo kaitrios saulės spindulių.
  • Pasidomėkite kitų patirtimi: daugelis žmonių noriai dalijasi savo patirtimi, išgyvenimais ir, apskritai, viskuo, kas susiję su kelionėmis, todėl interneto platybėse tikrai rasite vertingų patarimų.
  • Nepamirškite ir saugumo: nameliai ant ratų – tai transporto priemonės, gabenančios daug vertingų daiktų (elektronikos, dokumentų, galbūt pinigų ir kt.). Todėl transporto priemonė turi būti apsaugota nuo vagių. Veiksmingos signalizacijos sistemos įdiegimas turėtų būti numatytas dar pradiniame įrenginėjimo etape.
  • Galvokite apie privatumą: tikriausiai norėsite, kad jūsų namelis ant ratų atrodytų kiek įmanoma panašesnis į tikrąjį, todėl jame turėsite langus. Tačiau turint langus norisi ne tik natūralios dienos šviesos, sklindančios pro juos, bet ir privatumo nuo pašalinių akių. Galite turėti abu – romanetės bus puikus sprendimas. Jos susitraukia į 20-30 cm klostes, todėl tikrai neužims daug vietos.
Scroll to Top