Kur pailsėti Lietuvoje su vaikais? 5 idėjos Jūsų poilsinėms kelionėms

Jus domina poilsinė kelionė su vaikais? Leiskite jums padėti su idėjomis, kur pailsėti Lietuvoje. O jei pritrūks informacijos, daugiau laisvalaikio pasiūlymų ir patarimų rasite http://www.tangopc.lt/kategorija/laisvalaikis/ tinklaraštyje. Štai top 5 pasiūlymai jums:

Palanga

Populiariausia atostogų vieta, bet tikrai ne veltui! Tik pagalvokite kaip vaikams patiks vafliai mirkyti šokolade, cukrinė vata ir įvairios pramogos vaikams, kurių čia tikrai netrūksta. Be abejonės, paplūdimys vaikams labai smagi vieta padūkti, o taip galima ir Palangos gintaro muziejų aplankyti. Taip pat laukia vaikų ir pasakų parkai, kuriuose galima išgirsti ir netgi pamatyti pasakas! O gyvūnų mėgėjų laukia ir vienintelis Lietuvoje nariuotakojų zoologijos sodas.

Klaipėda

Tikriausiai numanote kodėl šis miestas yra sąraše? Ne tik dėl bangų, bet labiausiai dėl visus traukiančio Lietuvos jūrų muziejaus! Šiuolaikiškame muziejuje apstu įdomių ir interaktyvių ekspozicijų, o be abejo galima ir pamatyti pasirodymus delfinariume, kurie sudomins tikrai kiekvieną vaiką. Nuo Klaipėdos tęsiasi trys puikūs dviračių takai: iki Nidos, Latvijos sienos bei Rusnės salos. Taip pat 7 km nuo Klaipėdos atstumu būtina aplankyti ir teminį parką Radailiuose, kuriame rasite įspūdingo dydžio dinozaurus!

Molėtai

Ežerų kraštas šiame sąraše taip pat svarbus paminėti. Tai nuostabi vieta norintiems pailsėti gamtos apsuptyje. Ir vaikai, ir suaugusieji gali džiaugtis ežerų malonumais. Taip pat rekomenduojama aplankyti Labanoro apžvalgos bokštą, kuris yra aukščiausias Lietuvoje! Molėtuose smagu poilsiauti net ir rudenį Labanoro girioje renkant grybus. Na, o be abejo vaikams įdomiausia Etnokosmologijos muziejus ir Molėtų observatorija, kuri net ir dar nesančius kosmoso mėgėjus privers pamilti kosmosą.

Anykščiai

Anykščiuose lankytinų vietų gausybė. Garsusis siaurukas laukia jūsų, vienintelis labirintų parkas Lietuvoje, rogutės vasarą ir žiemą, žymusis medžių lajų takas. Ir vietos dar tik prasideda… Dainuvos nuotykių slėnis, Rubikių apžvalgos bokštas, Šlavės atodanga, Traupio botanikos sodas, skulptūrų parkas, Anykščių Šilelis, puikus nuotraukoms – Cosmos Paukščių takas. Aibė muziejų laukia jūsų! Anykščiai puiki vieta aktyviam laisvalaikiui.

Druskininkai

Tai nuostabi vieta poilsiui, kurioje apstu SPA vietų, kuriose patys pailsėsite ir vaikus baseino malonumai vylios visais metų laikais! Taip pat galima nuveikti veiklos ir už SPA ribų. Tai galite padaryti pakildami į 45 metrų aukštį lynų keltuvu ir išvysti miestą bei Nemuno vingius. Vaikams tikrai patiks muzikinis fontanas arba ,,Snow Arena”, kurioje visada bus sniego. Taip pat siūloma aplankyti Vijūnėlės parką, kuriame gali išvysti Druskonio ir Vijūnėlės tvenkinius. Taip pat apstu vietos važinėjimuisi riedučiais ar dviračiais. Aplankykite ir miesto muziejų, kuris įsikūręs nuotraukos vertame vasarnamyje. Iš Druskininkų reisuoja ekskursija laivu per Nemuną, kurios metu galite aplankyti Liškiavos vienuolyną. Visai netoliese jūsų lauks Grūto parkas, Merkinės piliakalnis ir apžvalgos bokštas. Akivaizdu, kad Druskininkai žiemą ar vasarą puiki vieta poilsiui.

Scroll to Top