Kokios statybinės medžiagos bus tinkamiausios dažnai naudojamai terasai įrengti?

Kiekvienos terasos įrengimo pagrindas visų pirma yra tinkamos grindys. Ypatingai tuomet, jei ten ketinate praleisti didžiąją dalį savo laisvalaikio: susitikti su draugais, kepti maistą kepsninėje, o gal sportuoti gryname ore. Puiki idėja – naudoti kompozitines terasines lentas, pagamintas su WPC technologija. Tokio tipo plokštės turi daug privalumų, o vienas iš jų itin aukšto lygio patvarumas, kuris atlaikys net aktyviausią laisvalaikio praleidimo būdą! 

Terasos įrengimas

Terasos įrengimas turėtų prasidėti visų pirma nuo tinkamo grindų pasirinkimo. Terasos paviršius gali būti pagamintas iš medžio, akmens, trinkelių arba betono, kuris dažniausiai padengiamas šalčiui atsparia keramika. Deja, kiekvienas iš šių paviršių turi trūkumų. Nors mediena atrodo labai įspūdingai ir puikiai dera su namą supančia augmenija, ji nėra labai atspari oro sąlygoms, mechaniniams pažeidimams, kenkėjams ir mikroorganizmams. Todėl medinę terasą reikia kur kas dažniau prižiūrėti. Betoninės ir keraminės plytelės gali įtrūkti, ypač žiemą. Jei keraminė danga yra atspari žemai temperatūrai, tokia problema mažai tikėtina, tačiau plytelės gali nusilupti. Akmeninėje terasoje šalta ir slidu, o trinkelės atrodo per daug paprastai, tarsi mašinų stovėjimo aikštelė.

Kompozitinės terasinės lentos

Kompozitinės terasai skirtos lentos dėl naudojamos gamybos technologijos pasižymi kitokiomis savybėmis nei standartinės, iš natūralios medienos pagamintos lentos. WPC lentos pagamintos iš medžio drožlių, sujungtų polimerais. Gamybai naudojamos medžiagos yra visiškai nekenksmingos aplinkai. Kita vertus, polimerai dažniausiai gaunami perdirbant … plastiko atliekas!

Dėl tokių savybių kompozitinė mediena yra visiškai ekologiška. WPC lentų gamybai nebūtina kirsti miškų ar naudoti aplinkai kenksmingų technologijų. Ekologiškas dizainas taip pat turi įtakos palyginti žemai šios medžiagos kainai.

WPC lentų savybės

Unikali kompozicinių plokščių sudėtis daro jas atsparias nepalankioms oro sąlygoms, tokioms kaip sniegas ar lietus. Be to, WPC lentos nesideformuoja veikiant dideliam saulės spindulių ar drėgmei – todėl šią medžiagą puikiai galima naudoti ir ant paviršių, kurie dažnai liečiasi su vandeniu (pvz., prie baseino krašto).

Tačiau esant didelei drėgmei (pvz., terasa be stogo), plokštes prieš tai reikia impregnuoti specialiu preparatu. Tačiau, skirtingai nei natūrali mediena, kompozitas nereikalauja dažnos priežiūros ir nėra jautrus žemai temperatūrai. Dar geriau, WPC lentas galite terasoje susidėti ir patys! Terasinės kompozitinės lentos prie sijų tvirtinamos specialiomis tvirtinimo detalėmis, kurios padaro montavimą greitą ir nesudėtingą.

Be to, šias plokštes galima montuoti praktiškai ant bet kokio paviršiaus (taip pat ir ant senos dangos). Vienintelis reikalavimas – kad pagrindas būtų idealiai lygus, todėl geriausia juos montuoti ant lygaus betoninio išlyginamojo sluoksnio.

WPC terasos lentų privalumai

Pagrindiniai kompozitinių lentų naudojimo terasoje pranašumai atsiranda dėl gamybai naudojamų medžiagų savybių. Be to, kad kompozitinė mediena yra visiškai ekologiška, ji nereikalauja didelės priežiūros: patogiausia tokias lentas su grioveliais valyti aukšto slėgio plovikliu.

Jų funkcionalumui įtakos turi ir didelis atsparumas UV spinduliuotei bei temperatūros svyravimams ir aukščiau aprašytas hidrofobiškumas (jei tinkamai impregnuota). Kompozitinės terasinės lentos yra atsparios puvimo procesams, taip pat vabzdžių ir graužikų daromai žalai. Dėl polimerų mišinio šios lentos taip pat yra atsparios grybeliui ir pelėsiui. 
Terasa prie namo iš WPC lentų – tai patvarus, estetinis ir ilgaamžis sprendimas!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top