Kaip transportuojamas maistas?

Kaip transportuojamas maistas?

Drąsiai galima sakyti, kad maistas – vienas svarbiausių dalykų kiekvienam iš mūsų. Na, o kadangi maistas mums padeda palaikyti gyvybines funkcijas, belieka tik pridurti, kad maisto pramonei ir visiems su maisto gaminais susijusiems procesams yra keliami itin dideli reikalavimai. O, ar kada susimąstėte, kaip transportuojamas maistas? Yra daugybė dalykų, kurių būtina paisyti, norint gabenti maisto produktus ir taip pat yra daug dalykų, kuriuos būtina padaryti, jei norite užsiimti šia veikla. Taigi, įvardinkime bei aptarkime svarbiausius akcentus. 

• Kaip žinia, maisto produktai turi būti supakuoti į tam tikras pakuotes (kokios jos bus, priklausys nuo maisto produktų savybių). Tad labai svarbu žinoti, kad maisto produktai turi būti gabenai taip, kad pakuotės nebūtų pažeistos. Taip pat turi būti išvengta jų deformacijų, dūžių ar išsiliejimo. 

• Visai nesvarbu, kokia transporto priemone bus gabenamas maistas – po kiekvieno maisto gabenimo, ji turi būti išvaloma, o, jei reikia, tai ir išplaunamam arba dezinfekuojama. 

• Labai svarbi yra ir transporto priemonių, kuriomis bus gabenamas maistas, būklė. Transporto priemonės turi būti geros būklės, o taip pat – tokios, kad maisto produktai būtų apsaugoti nuo užteršimo. 

• Svarbu akcentuoti ir tai, kad nefasuotas skysčio, miltelių arba granulių pavidalo maistas turi būti pervežamas tik maisto produktų pervežimui skirtose talpyklose. 

• Jeigu viena transporto priemone bus transportuojami skirtingų grupių maisto produktai, tokiu atveju, turi būti įrengtos atskiros sekcijos,  lentynos ir t.t. 

• Ta pačia transporto priemone, kuria yra pervežami maisto produktai negali būti pervežami tokie objektai, kaip atliekos, šiukšlės ar cheminės medžiagos. 

Taigi, jei norite užtikrinti tinkamą maisto produktų gabenimą, laikykitės šių taisyklių, taip pat pasidomėkite ir kitais akcentais. Daugiau info https://logistikai.lt/category/siuntu-gabenimas/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top