Gruzijos klimatas

Gruzija yra Azijos šalis, tačiau dėl kultūros ji labiau priskiriama Europai. Gyventojai šalį vadina Europos balkonu. Gruzijai yra labai būdingi nelygūs kraštovaizdžiai. Dvi trečiąsias Gruzijos sudaro kalnai. Didžiausias kalnas yra Šchara (Didžiajame Kaukaze), Ilgiausia upė – Kura. Ši upė kerta šalį iš pietų į rytus. Na, o didžiausias ežeras yra 2073 aukštyje esantis Paravanis.

Gruzijos klimatas yra labai įvairus, atsižvelgus į tautos mažumą. Dvi pagrindinės klimato zonos – stipriai atsiskirianti Rytų ir Vakarų šalies dalys. Didysis Kaukazo kalnas vaidina svarbų vaidmenį tarpininkaujant Gruzijos klimatą ir saugo tautą nuo šaltųjų oro masių. Mažasis Kaukazo kalnas – apsaugo regioną nuo sauso ir karšto oro ir jos įtakos masės iš pietų.

Drėgniausi laikotarpiai paprastai įvyksta pavasarį ir rudenį, o žiemą ir vasarą linkę būti sausais. Gruzijos rytinė dalis dažnai patiria karštas vasaras, o ypatingai žemose vietose. O žiemos ganėtinai šaltos. Klimato sąlygos priklauso nuo aukštumų. Gruzijos rytuose, klimatas yra gerokai šaltesnis negu žemumose, nes tai vieta 1500 metrų aukščiau. Na, o regionai kurie yra virš 2000 metrų – dažnai jaučia šaltį, net per vasaros mėnesius.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top