Gruzijos regionai

Gruzija yra ne maža valstybė. Ir kaip kiekviena pasaulio šalis gali pasigirti savo išskirtine gamta. Šalyje yra keletas pagrindinių miestų, kur dažniausiai lankomasi turistų. Šalys: Imeretija – tai istorinė vakarų dalis Gruzijoje. Imeretija atsiskyrė nuo Gruzijos valstybės XV a. pabaigoje. Šio miesto istorijai būdingi nuolatiniai feodalų konfliktai ir vergų prekybos klestėjimas.

Verti dėmesio kultūros objektai yra Ubisi bažnyčia (IX a.), UNESCO saugoma Bargačio katedra (XI a.), Gelačio vienuolyno kompleksas, kurį taip pat saugo UNESCO (XII a.), Motsameto ir Vani archeologinės zonos, Džeguti (VIII- XIII a.) ir Ukimerioni tvirtovių griuvėsiai.

Kartli – istorinis regionas. Per miestą teka upė Mtkvari (Kura), prie kurios stovi Tbilisis. Mieste gyvenantys gruzinai vadinami – karteli. Tai viena fdidžiausių geografinių Gruzijos gyventojų grupė. er šį miestą ėjo svarbūs prekybiniai keliai, prie kurių kūrėsi miestai – Mccheta, Goris, ir t.t.

Mccheta – tai regioninis rytinės Gruzijos centras Mccheta. Jis įsikūręs Aragvi ir Kuros upės santakoje. Netoli Mcchetos yra seniausias šalies vienuolynas Džvari.

Adžarija – vienas gražiausių Gruzijos kampelių. Jį galima surasti prie jūros šalies. Adžarijoje yra drėgna ir karšta. Nesvarbu, kad dauguma pliažų akmenuoti, tai atperka nuostabus klimatas ir fantastiški peizažai.

Kachetija – tai istorinė Gruzijos sritis. Šis miestas išsiskiria savo vyno gamyba. Kad ir paprastas vynas, tačiau jis yra labai aromatingas ir be galo įvairus. Katchetijos vynas išsiskiria savo originaliu skoniu.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top