Lenkijos kultūra

Lenkija kaip ir visos šalys turi savo kultūrą, tradicijas ir nacionalines šventes. Vienas gražiausių miestų yra Lenkijos sostinė – Varšuva. Kelionė į Varšuvą padės iš arčiau susipažinti ne tik su miestu, bet ir su šalies religijomis ir kultūromis. Kalbant apie religiją, tai ši šalis viena katališkiausių visoje Europoje. Katalikų bažnyčia Lenkijos gyvenime turėjo daug reikšmės. 90% lenkų yra katalikai, o iš jų reguliariai lankosi bažnyčioje apie 60%. Taip pat iš Lenkijos buvo kilęs popiežius Jonas Paulius II.

Lenkijos nacionalinė kultūra buvo įtakota lotynų ir Bizantijos imperijos. Daugelį papročių lenkai perėmė iš kitų tautų. Ši šalis šiek tiek skiriasi nuo kitų tuo, jog XIX ir XX amžiuje lenkai daugiau dėmesio kreipė kultūros vystymuisi nei politikai ar ekonomikai. Taip pat lenkai gali pasigirti tuo, kad jų avangardo teatras yra vienas geriausių Europoje. Rytų ir vakarų įtaką galima pastebėti lenkų tradiciniuose kostiumuose bei tradicijose. Vienas iš originaliausių tautinio meno šakų – popieriaus karpymas. Tai unikalus menas visoje Europoje.

Didžioji dauguma šalies nacionalinių švenčių yra panašios į Lietuvos:

  • Sausio 1-oji – Naujieji metai,
  • Gegužės 1-oji – nacionalinė diena,
  • Gegužės 3-ioji – Konstitucijos diena,
  • Rugsėjo 15-oji – Žolinė,
  • Lapkričio 1-oji – Visų šventųjų diena,
  • Lapkričio 11-oji – Nepriklausomybės diena,
  • Gruodžio 25-oji, 26-oji – Kalėdos, Kalėdų antroji diena.
  • Na ir be abejonės Velykos.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top