Varšuva

Varšuva – tai Lenkijos sostinė ir tuo pačiu didžiausias miestas. Miestas įsikūręs centrinėje Lenkijoje prie Vyslos upės. Šiandieninė Lenkijos sostinė yra moderni, su gausa gyvenančių žmonių, milžiniškais prekybos centrais ir t.t. Šiame mieste tikrai yra ką pamatyti. Varšuvą siūloma pamatyti, nes jis įdomus ne tik savo vaizdais, bet ir istorija. Daug kam tikriausiai Varšuva žinoma kaip sovietinio laikotarpio užmoju. Kadaise iki pamatų sugriautas miestas sugebėjo puikiai atsistatyti ir sėkmingai gyvuoti iki šiol.

Savo sunkią istoriją visgi miestas išgyveno. Dabartinė Varšuva labai kruopščiai atstatyta. Po tokio jos atstatymo miestas 1980 metais įtrauktas į UNESCO saugotinų objektų sąrašą. Išgyvenęs kadaise sunkų laikotarpį, miestas dabar yra puikiai atrodantis ir turtingas savo istorijomis.

Labiausiai ir dažniausiai lankomos vietos yra:

Rūmų aikštė – įdomi tuo, kad jos centre yra karaliaus Žygimanto III Vazos kolona,

Senasis turgus (Rynek) – šis parkas yra kartu su gotikos stiliaus Šv. Jono katedra, kurioje būdavo karūnuojami Lenkijos karaliai. Taip pat šioje vietoje buvo priimta antroji pasaulyje demokratinė konstitucija (gegužės 3-iosios konstitucija),

Pragos rajonas – rajonas įdomus tuo, kad nacių okupuotais metais išvengė sunaikinimo. Todėl ten galima pamatyti miestą iki karo.

Vilnavo rūmai – rūmai, apsupti gausybe parkų ir sodų, pastatyti karaliui Jonui III,

Mieste taip pat galima aplankyti Lazienki parką, kuriame yra „Rūmai ant vandens“ – tai neoklasikinis architektūros šedevras.

Scroll to Top