Kinija

Kinija (Kinijos Liaudies Respublika) – tai valstybė rytų Azijoje. Didžiausia pasaulyje pagal gyventojų skaičių ir ketvirtoji pagal teritoriją valstybė pasaulyje. Valstybė ribojasi su Indija, Afganistanu, Šiaurės korėja, Pakistanu, Vietnamu, Rusija, Tadžikistanu, Kazachstanu, Mongolija, Nepalu.

Kinijos centro rytuose išsidėsčiusios dvi didžiausios Kinijos upės – Huanghe ir Jangdzės – deltos. Vakarų pusėje iškilę dideli kalnų masyvai, visiems gerai žinomi Himalajai. Šiaurinė pusė dar turi aukštas plokštikalnes, dykumas. Na, o pietinė Kinijos dalis, turi daug kalnų. Pagrindinė ekologinė problema yra dykumų plėtimasis. Smėlio audros kiekvieną pavasarį siaubia šiaurės Kiniją, vėliau pereina į Taivaną, Korėją ir Japoniją.

Kaip jau minėta ši šalis pagal gyventojų skaičių yra didžiausia pasaulyje. 2009-ųjų metų liepą Kinijoje gyveno apie 1 338 612 968 žmones, o tai sudaro apie 20 % visų pasaulio gyventojų. Ir laikui bėgant gyventojų skaičius nemažėjo. Siekiant pristabdyti gyventojų skaičiaus augimą senovėje buvo pradėta įgyvendinti šeimos planavimo politika. Mieste gyvenant buvo galima turėti vieną vaiką, o provincijos šeimoms ir du. Turint didesnį vaikų kiekį buvo taikomos baudos.

Nėra net abejonių, kad apie Kiniją žino kiekvienas. Vieni daugiau kiti mažiau, tačiau žino. Šioje šalyje vis dar gyvas komunizmas. Tai sparčiausiai augančios ekonomikos šalis pasaulyje. Norint susirungti ekonomikos srityje su šia galinga valstybę, žmogus turi būti itin drąsus. O tokie žmonės vadinami – bepročiais.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top