Maistas padės pažinti Jūsų aplankytą šalį

Kelionės Jūsų didžiausia aistra? Per savo gyvenimą norite pamatyti ir patirti kaip įmanoma daugiau? Esate pasiryžę tranzuoti, arba miegoti po suoliuku, vien tam, kad galėtumėte pamatyti Eifelio bokštą? Vadinasi Jums nieko nėra neįmanomo.
Į ką reikia kreipti dėmesį, norint kelione patirti kaip įmanoma daugiau?
Maistas, tai kelias į didžiausią pažinimą. Juk neveltui sakoma, kad maistas suartina žmones. Sočiai ir skaniai pavalgę pasidarome laimingesni ir geresni, tad jei kada nors sugalvosite apsilankyti Malaizijoje, Singapūre, Vietname, Tailande, Hong Konge, Indijoje, Australijoje, Filipinuose, Pietų Korėjoje, Makao arba Šri Lankoje, nepraleiskite galimybės pabendrauti su vietiniais ir paragauti vietinių gaminamo maisto. Nes, juk valgant kitos šalies maistą, bendraujant su žmonėmis, kurie jį pagamino, galima pažinti tos valstybės, miesto ar gyvenvietės kultūrą.
Atlikite nedidelį tyrimą.
Todėl prieš keliaujant į svetimą šalį, nepatingėkite išsiaiškinti, kuo garsi lankytinos šalies virtuvė. Ką verta pabandyti, ko geriau neliesti ir kas yra taip skanu, jog apvers Jūsų pasaulį aukštyn kojomis? Juk Indijoje ar Filipinuose nesinorėtų valgyti picą ar mėsainį? Norėtųsi paragauti kažko, ko dar niekada nebandėte.
Vietinės kavinės.
Atvykę į šalį nebijokite pavalgyti ir mieste. Dažnai parduotuvėlės ar nedidelės kavinukės, atspindi pačią tikriausią šalies maisto kultūrą, tad tikrai verta užsukti, pašniukštinėti, pasišnekėti su pardavėjais ir galbūt suvalgyti vietinį desertą, o galbūt net papietauti.
Niekada nebijokite klausti.
Jei abejojate ar tiksliai nežinote kur geriau eiti pavalgyti, visuomet galite pasiteirauti taksi vairuotojų, viešbučių, kuriame apsistojote, darbuotojų ar tiesiog vietinių praeivių, kurie mielai papasakos, kur įprastai eitų pavakarieniauti su savo draugais arba artimaisiais.
Taigi nebijokite tyrinėti šalies, kurioje lankotės ir paragauti visko, kas traukia arba yra mėgstama vietinių gyventojų.

Scroll to Top