5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje

5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje

Išsiruošus kelionei į Dzūkiją, teks iš anksto suplanuoti lankytinų vietų sąrašą. Čia yra net du nacionaliniai parkai, gausybė miškų, o kur dar visi muziejai ir kitos ekspozicijos. Bet kokiu atveju, keliaujant po Dzūkiją, yra tiesiog būtina apsilankyti Dzūkijos sostinės titulą turinčiame Alytaus mieste.
Dzūkijos cirkas, miesto teatras, istoriniai paminklai, visa gausybė muziejų… Jeigu viskam apžiūrėti turite tik vieną dieną, jos gali ir pritrūkti – tokiu atveju geriausia iš anksto šiek tiek pasidomėti lankytinomis vietomis, kad galėtumėte išsirinkti, kas iš ties yra įdomu.
Tam, kad paieškos būtų lengvesnės, pirmiausia siūlome pasidomėti šiomis vietomis.
1. Gulbynės parkas. Nesvarbu, kuriuo metų laiku nutarsite važiuoti į Alytų – būtinai reikėtų apsilankyti šiame parke, kuris šiuo metu yra paskelbtas ornitologiniu draustiniu. Čia visuomet turėsite galimybę stebėti migruojančius paukščius, ar pasiklausyti cypsinčių jauniklių. Užlipę ant apžvalgos platformos galėsite matyti visą parko grožį, o informaciniai stendai neleis pasiklysti tarp daugybės užklystančių paukščių.

5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje
2. Afganistano karo veteranų klubo muziejus. Tiems, kas domisi karu ir istorija, tiesiog būtina užsukti į šį muziejų. Sukaupta atributika – vilkėti drabužiai, nuotraukos, knygos ir kiti daiktai tiesiai iš Afganistano, leis dar geriau pajausti tų laikų dvasią.

5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje
3. Anzelmo Matučio memorialinis muziejus. Kiekvienas, kuris neabejingas šio rašytojo ir pedagogo kūrybai, turėtų aplankyti memorialinį muziejų, kuris yra įsikūręs viename iš Alytaus kraštotyros muziejaus padalinių. Net keletas ekspozicijų leis iš arčiau pamatyti rašytojo gyvenimą, o papildomai bus galima apžiūrėti parodas ar nuvykti į šalia esantį skulptūrų – atrakcionų parką „Drevinukas“.

5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje
4. Kovų už laisvę ekspozicija „Mūsų tautos istorinė atmintis“. Susidomėjusiems rezistentų kovomis ir jų istorijomis Dzūkijos krašte, vertėtų aplankyti šią ekspoziciją, prie kurios statybos prisidėjo kariai savanoriai. Tarpukaryje čia buvo įsikūręs Ulonų pulkas, sovietmečiu tose pačiose patalpose šeimininkavo Rusijos desantininkai, tad pažiūrėti tikrai bus į ką.

5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje
5. Miesto sodas. Miesto centras, išpuoselėti rožynai, daugiau negu pusė šimto skirtingų medžių ir krūmų rūšių – būtent toks sodas yra įsikūręs Alytuje. Medžiai, įrašyti į raudonąją knygą, augalai, pasodinti prieš daugybę metų, visus džiuginantis fontanas – kelionės pabaigai puikiai tinkantys vaizdai, leidžiantys atsipalaiduoti ir pamiršti nuovargį.

5 vietos, kurias būtina aplankyti Alytuje

Visa tai – tik keletas įdomybių, kurias galima surasti Alytuje. Kelionė po Dzūkiją – puikus pasirinkimas norint turiningai praleisti atostogas.

Scroll to Top