Meksika

Keliaujate į Meksiką? Trumpa atmintinė NR. 1

Po truputį į Lietuvą atslenkantys šaltesni orai vis dažniau skatina žmones dairytis bilietų į šiltuosius kraštus. Šalia atsibodusių turkijų, šimtą kartų lankytų egiptų ar skersai išilgai išvaikščiotų ispanijų paplūdimių, vis daugiau keliautojų pasiryžta nusipirkti bilietą į kur kas toliau esančias vietas. Viena tokių vietų yra Meksika. Vieta, kurioje susipina didi istorija, mistiškas religijos kultas, temperamentingas čionykščių žmonių būdas bei modernumas.

Tiesa, šalis yra už daugybės kilometrų, todėl išsiruošti į kelionę gali būti ne taip jau paprasta, kaip, sakykime, išvykti savaitgaliui pas močiutę į glūdų Lietuvos kaimelį.

Taigi, ką vertėtų žinoti, keliaujant į Meksiką?

1. Meksika – valstybė Šiaurės Amerikos pietuose. Jos krantus skalauja Atlanto ir Ramusis vandenynai bei Karibų jūra. Meksikos plotas 1 958 200 kv km. Didelę valstybės dalį užima kalnai, tropiniai miškai ir saulės išdegintos dykumos. Vos dešimtoji viso ploto dalis paskirta ir tinkama žemdirbystei. Vyraujanti augmenija taip pat prisitaikiusi prie vietinio klimato: čia daugiausia kaktusų, spygliuočių.

2. Meksika – didelė šalis, kurioje gyvena 105 milijonai gyventojų. Didžiausia žmonių koncentracija yra Gvadelupa saloje, Pueble, Šiaurės Amerikos pietvakarių indėnų gyvenvietėje bei Guadalajara, Puerto Vallarta miestuose.

3. Meksikos klimatas labai įvairus, nes priklauso nuo netolygaus reljefo. Didžiojoje šalies dalyje nuo gegužės iki spalio mėnesių būna ypač karšta ir drėgna. Vidutinė temperatūra Meksikoje yra 27-28 laipsniai Celcijaus.

4. Čia gyvenančios žmonių grupės – Metisai ir Amerikos indėnai.

5. Meksikoje gyvenantys žmonės daugiausiai kalba ispaniškai arba vietinėmis senosiomis kalbomis, pavyzdžiui, Nahuatl. Taip pat čia galima ir puikiai susišnekėti anglų kalba.

6. Meksikiečiai yra romos katalikai. Vos 11 procentų yra kitų tikėjimų arba apskritai netikintys žmonės.

Scroll to Top