Meksika

Keliaujate į Meksiką? Trumpa atmintinė NR. 2

Praeitoje straipsnio dalyje trumpai susipažinome su Meksikos geografine padėtimi, ten gyvenančiomis žmonių grupėmis, religija ir kalbomis, kuriomis jie kalba. Šiame straipsnyje aptarsime kitą, ne ką mažiau svarbią informaciją apie Meksiką.

1. Pinigai. Atvykę į Meksiką susidursite su vietine valiuta – pesu. 1 pasą sudaro 100 centų. Praktiškai visuose viešbučiuose, turizmo agentūrose ar parduotuvėse, restoranuose galima atsiskaityti vizitinėmis kortelėmis ,,Visa“, ,,American Express“ bei ,,Diners Club“.

2. Meksikos bankai dirbai nuo 9 ryto iki 17 valandos darbo dienomis ir iki 14 valandos šeštadieniais. Sekmadieniais, kaip ir daugelyje valstybių, kai kurios institucijos nedirba, tad ir čia sekmadienį vargu ar bus suteikta galimybė įeiti į banką.

3. Prireikus pasiskambinti, būtina žinoti, jog Meksikos telefoniniai tiek vietiniai, tiek tarptautiniai skambučiai yra brangesni nei Jungtinėse Amerikos Valstijose ar kitur. Taip pat verta žinoti, jog dėl telekomunikacijų brangumo kai kurie viešbučiai ar nakvynės namai gali imti papildomą mokestį, todėl apie tai verta pasidomėti nuomojantis apsistojimo vietą.

4. Nusprendus pavalgyti prašmatniame restorane ar su draugais vakarą smagiai praleisti bare, nepamirškite jog Meksikoje įprasta palikti 15 procentų arbatpinigiams nuo bendros sąskaitos sumos. Taip pat papildomai pinigų paliekama taksistams, ekskursijų vadovams ir pan.

5. Meksika turi gerai išplėtotą transporto infrastruktūrą. Čia galima keliauti tiek geležinkeliais, tiek keliais, tiek laivais. Be to, nusprendusiems skristi lėktuvu, yra galimybė rinktis net iš 3 didelių oro uostų: Meksiko, Montrėjaus, Varakruso.

6. Kalbant apie šventes, meksikiečiai turi daug švenčių ir proginių dienų, kurias stengiasi paminėti kiap nors ypatingai. Svarbiausios jų šventės: Karnavalas (vasario, kovo mėn.), Didžioji savaitė (kovo arba balandžio mėn.), Nepriklausomybės diena (rugsėjo 15 ir 16 d.), Vėlinės (lapkričio 1 ir 2 d.), Gvadelupos Dievo motinos diena (gruodžio 12 d.), Kalėdos (gruodžio 25 d.).

7. Sveikatos apsauga. Kaip ir bet kurioje kelionėje, keliaujant į Meksiką labai svarbu tinkamai pasirūpinti savo sveikata. Pastebėtina, kad vykstant į Meksiką specialių skiepų nereikia. Tai yra epidermiologiškai švari šalis. Bet tie, kas vyksta į tropines zonas, rekomenduojama pasiskiepyti nuo maliarijos.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top