baidarės

Baidarių nuoma Aukštaitijoje ir žiemos sezonas – ekstremali pramoga drąsiesiems

Svajodami apie atostogas, paprastai galvojame apie pramogas gamtoje. Rami gamtos užuovėja, medžiai ir skaidrus vanduo padeda užmiršti miesto triukšmą ir leidžia mėgautis ramybe. Viena dažniausių pramogų – baidarių nuoma Aukštaitijoje ar kitame Lietuvos regione. Ir nors paprastai baidarės nuomojamos vasaros sezonui, vis dažniau šis užsiėmimas prisimenamas ir planuojant žiemos atostogas. Ekspertai įspėja – plaukimas apledėjusiais keliais reikalauja išankstinio pasiruošimo ir atsargumo, todėl ši pramoga rekomenduojama tik drąsiems ir ekstremalaus sporto nebijantiems keliautojams.

Jei nusprendėte plaukti žiemą, visų pirma turite skirti laiko tinkamo maršruto paieškai. Nepamirškite, kad dalis Lietuvos upių gali užšalti arba būti neperplaukiamos. Tiesa, visais atvejais rekomenduojama rinktis vingiuotas upes, kurios padovanos nepamirštamų įspūdžių. Žiemos metu geriau atsisakyti ilgų maršrutų, kadangi greitai pavargsite ir ieškosite vietos sušilti. Iš tiesų šaltuoju metų laiku baidarių nuoma Aukštaitijoje neatsiejama nuo šiltų pirčių ir jaukių nakvynės vietų, kuriose galėsite pailsinti kūną, atsipalaiduoti ir linksmai praleisti laiką.

Plaukdami žiemą, privalote pasirūpinti tinkama apranga, kitaip šaltis ir drėgmė sukels diskomfortą ir taps įvairių ligų priežastimi. Vienas patikimiausių sprendimų – kokybiškas hidrokostiumas ar speciali termo apranga. Tokie drabužiai maloniai šildo ir padeda išlaikyti optimalią kūno temperatūrą, tačiau nevaržo judesių ir užtikrina maksimalų komforto jausmą. Išsiruošę į žiemos kelionę, nepamirškite, kad jums bus reikalingos šiltos kepurės ir unikalios struktūros neopreninės pirštinės, kurios nepraleidžia drėgmės. Svarbu pagalvoti apie batus ir įsigyti specialius antbačius. Visais atvejais rekomenduojama turėti atsarginių drabužių – supakuokite juos į neperšlampamus maišus. Nepamirškite, kad baidarėje privalote turėti termosą su karštaisiais gėrimais ir užkandžių.

Verslininkai primena, kad žiemos metu baidarių nuoma Aukštaitijoje reikalauja mažesnių išlaidų. Baidarių kainos yra sutartinės, neretai – 20–40 proc. mažesnės nei vasaros sezono metu. Daugiausiai keliautojų dėmesio sulaukia snieguotos dienos. Didelės pusnys ir žiemos spalvų paliesta gamta alsuoja ramybe ir išskirtiniu grožiu. Ekspertai primena, kad palankiausia temperatūra plaukti baidarėmis – ne daugiau nei dešimt laipsnių šalčio. Tiesa, net ir esant didesniam speigui sušalti praktiškai neįmanoma (keliautojai priversti smarkiai irkluoti, perkelti ir pernešti baidares), tačiau šaltu oru apledėja irklai ir baidarės, todėl jas sunku ištraukti į krantą. Siekiant palengvinti irklavimą, irklai ištepami specialiu apsauginiu sluoksniu. Jei ketinate keliauti su nakvyne ir norite miegoti palapinėje, nepamirškite pasirūpinti šiltais miegmaišiais. Žinoma, kur kas malonesnis sprendimas – išsinuomoti jaukų namuką ar šiltą pirtį.

Scroll to Top