gyvenimas bendrabutyje

Apsigyvenimas bendrabutyje: ką turėtum žinoti?

Gyvenimas bendrabutyje – ne vien studentų dalia. Jauni, ką tik mokslus baigę žmonės bei mažesnių pajamų gyventojai retai gali sau leisti prabangą gyventi atskirame bute, ką jau kalbėti apie būstą arčiau miesto centro ar modernizuotą butą miegamuosiuose rajonuose. Belieka ieškotis šiais laikais finansiškai prieinamiausio varianto – gyvenimo bendrabutyje.
Jau visiems ne paslaptis yra liūdnai pagarsėjusi situacija Lietuvos studentų bendrabučiuose: studentai kenčia šaltį, sklindantį per kiauriai perpučiamus langus žiemą, gyvena ankštuose kambarėliuose trise, turi toleruoti kitų, netvarkingų sugyventinių netvarką. Tačiau įdomu, kokia situacija yra kituose bendrabučiuose, nepriklausančiuose universitetams ar kolegijoms? Ką reikėtų žinoti žmogui, žadančiam apsigyventi tokio tipo būste?

Kaimynai

Pagrindinis ir bene svarbiausias aspektas, liečiantis gyvenimą bendrabučio tipo būste, yra kaimynai. Dažniausiai tokiuose butuose gyvena mažesnių pajamų, neišsilavinę, o neretai ir asocialūs asmenys. Tokiu atveju gyvenimas bendrabutyje gali gerokai apkarsti: vakarais gali būti nejauku ir baugu grįžti į savo paties namus, koridoriuose nuolatos tvyro alkoholio ar šlapimo tvaikas, galų gale niekad nežinai, ar kažkas pritrūkęs pinigų nesugalvos įsilaužti į tavo būstą.
Žinoma, būna bendrabučių ir malonesnėje kaimynystėje, tačiau dažnas variantas, kad tokių butų savininkai patys negyvena šiuose būstuose, o nuomoja juos studentams, norintiems ištrūkti iš ankštųjų universitetinių bendrabučių. Tokiu atveju taip pat neverta džiaugtis – apsigyvenus studentų kaimynystėje gal ir nebevargins žemojo socialinio sluoksnio atstovai, tačiau gali tekti paaukoti ramybę ir saldų poilsį, nes tikėtina, jog studentai kels triukšmingus vakarėlius.

Struktūra

Šiandien galima rasti estetiškai ir moderniai suremontuotų kambarėlių bendrabučio tipo namuose už gerą kainą. Tačiau tokio tipo būstų išplanavimas taip pat gali sukelti problemų ir gadinti gyvenimo kokybę. Dažnai vonia, tualetu bei virtuve reikia dalintis su dar vienu ar keliais butais, kurių gyventojai vėlgi – nežinia, ar tvarkingi, kultūringi, ar mėgstantys išgerti ir nevalyvi. Tad bet kuriuo atveju teks taikytis su kaimyno tvarkos įpročiais.
Taip pat nejaukumo jausmą gali sukurti nepatogi koridorių sistema – tie patys kaimynai, kurių kontakto norėtųsi išvengti, gali būti įsikūrę vos du žingsniai nuo tavo durų.

Gyvenimas bendrabučio tipo name gali sukelti daug iššūkių ir kainuoti nemažai nervų. Todėl renkantis pigų būstą svarbiausia išsiaiškinti, kokioje kaimynystėje bus gyvenama ir su kuo teks dalintis patogumais.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top