įspūdžiai tailande

Kas Tailande palieka didžiausią įspūdį?

Lankantis Tailande verta apsilankyti ir turistų mėgstame Patajos mieste – nors čia nepavyks gerai pažinti visos šalies kultūros, neišdildomi įspūdžiai tikrai garantuoti. Netoli sostinės Bankoko esantis miestas stebina lankytojų gausa ir gerokai skiriasi nuo kitų šalyje esančių miestų.

Tiesa, keliaujant kartu su mažamečiais vaikais, šio miesto į savo maršrutą galima ir neįtraukti – kai kurie vaizdai gali gerokai šokiruoti. Pagrindinėje gatvėje įsikūrę naktiniai klubai ir barai, o jų apsuptyje neįmanoma nepastebėti ir gausybės laisvo elgesio merginų, kurios be jokios baimės gali siūlyti savo paslaugas – prostitucija Tailande yra visiškai legalus verslas, o pats Patajos miestas panašus į didelį raudonųjų žibintų kvartalą. Spalvos, muzika, egzotiškus patiekalus siūlantys restoranai – neužtektų žodžių apibūdinti viską, ką šiame mieste galima surasti. Tiek dieną, tiek naktį čia gausu įvairiausių pramogų, todėl nuobodžiauti neteko – net ir nenorint įsilieti į lengvabūdišką miesto ritmą, čia tikrai galima rasti pakankamai įdomios veiklos.

Čia galima išbandyti nardymo malonumus ar pasigrožėti kvapą gniaužiančiais kraštovaizdžiais – tokius didžiulius turistų srautus pritraukiantis miestas siūlo ekskursijas, kuriomis susižavi ir visiškai skirtingus pomėgius turintys keliautojai.

Panašu, jog vietiniai gyventojai, tiek šiame mieste, tiek ir visame Tailande, patys mėgaujasi savo šalimi ir gyvenimu joje. Jie atrodo atsipalaidavę ir stengiasi nesijaudinti dėl smulkmenų – savikontrolė ir šalti nervai geriausiai apibūdina jų charakterį. Draugiškai bendraujantys tailandiečiai neatsisakys padėti ar atsakyti į užduotą klausimą, tačiau dėl jų požiūrio į gyvenimą atsakymo gali tekti ir palaukti – Tailande žmonės nelinkę skubėti, todėl jiems nelabai rūpi, jog problemą nori išspręsti čia ir dabar. Tokios ramybės tikrai vertėtų pasimokyti, tačiau kurį laiką pabuvus šioje šalyje ir pats pradedi kur kas mažiau skubėti ir mėgautis kiekvienu nauju potyriu ir nuotykiu – juk ne kasdien turi progą keliauti po tokią egzotišką šalį.

Scroll to Top