Lankytinos vietos Prancūzijoje

Ką verta aplankyti Prancūzijoje?

Prancūzija yra viena iš dažniausiai turistų aplankomų Europos valstybių – kai toks gausus lankytinų objektų sąrašas, sunku atsispirti pagundai ir aplankyti bent keletą iš jų. Tiems, kurie dar niekuomet nebuvo šioje šalyje, sudaryti maršrutą gali būti pakankamai sunku – ką vis dėl to verta pamatyti Prancūzijoje?

Šio sąrašo viršuje neabejotinai turėtų atsidurti meilės miestu tituluojamas Paryžius, kuris turi ką pasiūlyti ne tik įsimylėjusiems. Šiame mieste veiklos suranda skirtingus reikalavimus atostogoms keliantys poilsiautojai, tačiau bet kuriuo atveju į ekskursiją būtina įtraukti Eifelio bokštą. Dabar jis – vienas pagrindinių visos šalies simbolių, kuris atveria neįtikėtinus vaizdus. Į 324 metrų aukščio bokšto viršų galima patekti ir lipant laiptais, ir naudojantis liftu, todėl pasigrožėti miesto panorama galima net ir tuomet, kai nesate tikri dėl savo fizinės formos.

Lankantis Paryžiuje, taip pat rekomenduojama apsilankyti ir Luvre, viename garsiausių meno muziejų. Čia rasite gausybę 15-19 amžiaus meno kūrinių, karališkųjų brangenybių ir kitų ekspozicijų, kurioms apžiūrėti gali neužtekti ir visos dienos.

Turistus žavi ir Loire slėnis, esantis šalies centre. Šis regionas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, poilsiautojų mėgstamas dėl įspūdingos gamtos ir galimybės iš arčiau pažinti senovės Prancūzijos aristokratų gyvenimą. Čia rasite ne vieną senovinių rūmų ar dvarų pastatą, o jeigu pasiseks atvykti ne vasaros sezonu – turėsite galimybę ir atsipalaiduoti.

Keliautojai dažnai į savo maršrutą įtraukia ir Nicos miestą, kuriame veiklos ras ir kraštovaizdžio, ir archeologinių statinių gerbėjai. Romantiškas senamiestis, vietinės virtuvės ypatumai ir galimybė mėgautis saulės spinduliais – vieni pagrindinių privalumų šiame mieste, tačiau tai toli gražu ne viskas, ką galima rasti Nicoje. Tas pats galioja ir tuomet, kai kalbama apie visą Prancūziją – norintiems su šia šalimi susipažinti iš arčiau, reikės kur kas daugiau negu vienos kelionės.

Scroll to Top