Airijos virtuvės perlai

Jeigu žadate skristi į Airiją ir jau nenumaldomai jaučiate jaudulį prieš pamatant garsiausias šalies vietas, siūlome nenustoti domėtis ir kitais šalies ypatumais. Vienas tokių – airiškas maistas. Be abejo tarp pasivaikščiojimų po miestą, muziejus, garsiausius turistinius objektus išalksite, tačiau patariame iš anksto susiplanuoti, ko norėsite paragauti šioje šalyje. O čia pateiksime, kas mūsų nuomone atrodo verta išragavimo šioje šalyje.

  •  Sodos duona. Skamba keistai, tačiau tai tradicinis kiekvienos airių šeimos patiekalas. Kai kuriems patinka saldesnio skonio duona su medumi ar džiovintais vaisiais, o kitiems – nesaldi, su riešutais ir sėklomis. Sodos duona ji vadinama todėl, kad soda padeda tešlai iškilti ir būti puriai.
  •  Vėžiagyviai. Kaip be jūros gėrybių saloje? Airijos virtuvėje vėžiagyviai yra svarbus elementas, be kurio neįsivaizduojama tradicinė šalies virtuvė. Šalyje net gi vyksta krevečių festivalis, todėl jų paragauti čia apsilankius tiesiog privaloma.
  • Airiškas mėsos troškinys. Niekas nepagalvotų kokį gėrį galima pagaminti viename troškinimo puode. Tradiciškas airiškas troškinys yra paprastai gaminamas su aviena, ją lėtai troškinant ilgas valandas, kol ši galiausiai pasidaro minkšta.
  •  Kai tik bulvės buvo atgabentos europiečiams iš Naujojo Pasaulio vėlyvajame XVI amžiuje, visi kaip mat pradėjo jas įtraukti į savo patiekalus. Airių bulvinių patiekalų pasididžiavimas – tai trintų bulvių su kopūstais ir sviestu ar grietine derinys ir kitos trintų bulvių variacijos.
  • Dar nepalikime bulvių – pasirodo, ne tik lietuviai mėgsta bulvinius blynus – airiai taip pat turi savo bulvinių blynų variantą, kurį gardina paskrudinta šonine.
  • Grįžtant prie jūros gėrybių, airiai niekad neatsisako gardžiai pagamintos lašišos. Laukinė lašiša yra vis retesnis gardėsis šioje šalyje, tad restorane radę šį patiekalą, imkite nesvarstę.
    Nekantraujate pamatyti Airiją? Pigūs skrydžiai į Dubliną, Airiją jus tikrai nustebins. Keliaukite kartu su savo geriausiais draugais ar antrąja puse ir pamatykite šios šalies grožį savo akimis.

Skrydžiai į Airiją: Skrendu.lt

Scroll to Top