Airijos virtuvės perlai

Jeigu žadate skristi į Airiją ir jau nenumaldomai jaučiate jaudulį prieš pamatant garsiausias šalies vietas, siūlome nenustoti domėtis ir kitais šalies ypatumais. Vienas tokių – airiškas maistas. Be abejo tarp pasivaikščiojimų po miestą, muziejus, garsiausius turistinius objektus išalksite, tačiau patariame iš anksto susiplanuoti, ko norėsite paragauti šioje šalyje. O čia pateiksime, kas mūsų nuomone atrodo verta išragavimo šioje šalyje.

  •  Sodos duona. Skamba keistai, tačiau tai tradicinis kiekvienos airių šeimos patiekalas. Kai kuriems patinka saldesnio skonio duona su medumi ar džiovintais vaisiais, o kitiems – nesaldi, su riešutais ir sėklomis. Sodos duona ji vadinama todėl, kad soda padeda tešlai iškilti ir būti puriai.
  •  Vėžiagyviai. Kaip be jūros gėrybių saloje? Airijos virtuvėje vėžiagyviai yra svarbus elementas, be kurio neįsivaizduojama tradicinė šalies virtuvė. Šalyje net gi vyksta krevečių festivalis, todėl jų paragauti čia apsilankius tiesiog privaloma.
  • Airiškas mėsos troškinys. Niekas nepagalvotų kokį gėrį galima pagaminti viename troškinimo puode. Tradiciškas airiškas troškinys yra paprastai gaminamas su aviena, ją lėtai troškinant ilgas valandas, kol ši galiausiai pasidaro minkšta.
  •  Kai tik bulvės buvo atgabentos europiečiams iš Naujojo Pasaulio vėlyvajame XVI amžiuje, visi kaip mat pradėjo jas įtraukti į savo patiekalus. Airių bulvinių patiekalų pasididžiavimas – tai trintų bulvių su kopūstais ir sviestu ar grietine derinys ir kitos trintų bulvių variacijos.
  • Dar nepalikime bulvių – pasirodo, ne tik lietuviai mėgsta bulvinius blynus – airiai taip pat turi savo bulvinių blynų variantą, kurį gardina paskrudinta šonine.
  • Grįžtant prie jūros gėrybių, airiai niekad neatsisako gardžiai pagamintos lašišos. Laukinė lašiša yra vis retesnis gardėsis šioje šalyje, tad restorane radę šį patiekalą, imkite nesvarstę.
    Nekantraujate pamatyti Airiją? Pigūs skrydžiai į Dubliną, Airiją jus tikrai nustebins. Keliaukite kartu su savo geriausiais draugais ar antrąja puse ir pamatykite šios šalies grožį savo akimis.

Skrydžiai į Airiją: Skrendu.lt

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top