Saugi ir greita siunta į užsienį: ką svarbu žinoti?

Saugi ir greita siunta į užsienį: ką svarbu žinoti?

Kas galėjo pagalvoti, kad ateis metas, kada siuntiniai į užsienio šalis taps visiškai įprastu reiškiniu? Šiais laikais daugelis vis dažniau siunčia įvairius daiktus svetur gyvenantiems draugams bei giminaičiams. Žinoma, į siuntinių gabenimą nederėtų numoti ranka – svarbu elgtis apgalvotai. Taigi, ką reikia žinoti apie tarptautines siuntas?

 

Siuntinio kokybei išsaugoti – atsakingas supakavimas

Nieko keisto, kad į kitas valstybes keliaujantis siuntinys reikalauja didesnio dėmesio. Visų pirma, derėtų pasirūpinti kokybiška siuntinio pakuote. Tarptautinių siuntų gabenimas užtrunka ilgiau, o keičiantis vežėjams jos ne visuomet išvengia kratymo, apvertimo ir aplinkos sąlygų pokyčio. Turėkite omenyje, kad jei pakuotė nebus tvirta, daugeliu atvejų siuntinys gali likti pažeistas. Tad kreipkite dėmesį ne tik į patį siuntos turinį, bet ir į pakuotę. Taip pat įsitikinkite, kad teisingai nurodėte siuntėjo, gavėjo duomenis, adresą bei kitą reikalingą informaciją.

 

Kokias pakavimo medžiagas naudoti?

Priklausomai nuo siunčiamų daiktų kiekio ir dydžio, galite rinktis skirtingas pakavimo medžiagas, pavyzdžiui, kartonines dėžes ar įvairius apsauginį sluoksnį turinčius vokus. Dėdami daiktus į dėžes nepalikite tuščių ertmių – tarpams tarp daiktų naudokite užpildus, tokius kaip glamžytą popierių, putų polistirolą ir kt. Būkite tikri, kad siunčiami daiktai išliks stabilūs, tvirti.

 

Ar visus daiktus galima siųsti?

Kadangi tarptautinės siuntos keliauja skirtingais maršrutais, o neretai tarpusavyje reikia suderinti sausumos, vandens ar oro transportus – siuntiniai yra perkraunami net keletą kartų. Dėl to labai svarbu įsitikinti skirtingų šalių taisyklėmis įvežant įvairius daiktus. Ar neketinate siųsti tokių daiktų, kurie vienoje ar kitoje valstybėje yra įtraukti į neleistinų sąrašą? Turėkite tai omenyje ir pasitikrinkite. Kam reikalingi nemalonumai, tiesa?

 

Svarbu pasirinkti patikimą siuntų vežėją

Tam, kad netektų susidurti su nesklandumais siunčiant siuntinį į svečias šalis, bene svarbiausia nuspręsti, kieno paslaugomis verta pasikliauti. Šiomis dienomis galima pasidžiaugti tuo, kad siųsti įvairias siuntas yra daug paprasčiau nei buvo prieš daugelį metų. Dabar galime ieškoti tinkamiausių siuntimo būdų net neišėję iš namų – tiesiog internetu.

Kalbant apie tarptautines siuntas, kuomet patiems suderinti maršrutą bei skirtingus vežėjus gali būti sudėtingiau, verta pasinaudoti sistemomis, kurios pagal jūsų pageidaujamus kriterijus gali pasiūlyti priimtiniausias alternatyvas saugiam siuntų į užsienį nugabeninimui. Kilus klausimams ar dvejonėms, pavyzdžiui dėl draudimo arba siuntos sekimo galimybės, nedvejodami konsultuokitės su pasirinkta siuntų gabenimo įmone.

Scroll to Top