Izraelio istorija

Izraelis tradiciškai siejamas su bibliniais laikais. Tai užsispyrusi valstybė. Ji iki šios vis dar nepripažįsta dalies valstybių, o ir nemaža dalis sienų su kitomis valstybėmis yra ginčytinos.

Izraelis išsiskiria savo gyventojų įvairove. Jie priklauso skirtingoms kultūroms, religijoms ir socialinėms grupėmis. Didžioji dauguma gyventojų yra drūzai. Mažesnė dalis yra žydai, na o mažiausia – arabai.

Šalyje kalbama yra arabų kalba. Taip pat dar vartojama yra anglų, prancūzų ir rusų kalbos.

Apie senąją Izraelio istoriją daug galima paskaityti biblijoje. Pati valstybė yra atkurta tik XX amžiuje. Pati valstybė yra sena. Jos vėliava oficialiai buvo patvirtinta 1948 m.

Izraelio vėliava sukurta pagal talita. Talitas yra tradicinis judėjų maldininkų apsiaustas.

Izraelis gali pasigirti tuo, kad yra viena raštingiausių valstybių Azijoje. Taip pat neatsilieka ir ekonomika. Šalies ekonomika yra iš ties gera. Ji teikia žmonėms mokymosi galimybes. Nors kitos valstybės ir yra turtingesnės, tačiau Izraelis turi užtektinai pajamų, kad išlaikytų savo gyventojus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top