Geriausios Vietnamo vietos

Vietnamo gamta turi pranašumą savo įvairumu. Kalnai, uolos, kriokliai, ežerai, nacionaliniai parkai ir t.t. Vietnamo kontūras yra vienas keisčiausių pasaulyje. Kiekviena šalis, miestas ar miestelis yra savaip įdomus jeigu ne vienų, tai kitu dalykų. Kelionė į Vietnamą, puikus pasirinkimas norintiems patirti naujų emocijų ir pasikrauti geros energijos. O Vietnamas gali pasigirti savo natūralumu, nepagražintu gyvenimu. Vaizdais ir oro gaiva nustebins tikrai kiekvieną.

Keliaujant į svečią šalį tikriausiai visi planuoja savo maršrutą, planuoja vietas kurias nori pamatyti ir t.t.

Vietnamas mylimas turistų. Populiariausios ir lankomiausios Vietnamo vietos yra Hanojus, Hojanas, Hošiminas ir Nha Trangas.

Hanojus – Antras pagal dydį miestas, dabartinio Vietnamo sostinė. Mieste gyvena apie 4 milijonai žmonių. Hanojuje galima pajusti prancūzišką dvelksmą (kolonijinio stiliaus pastatai). Hanojuje vienas iš įdomiausių dalykų yra vandens lėlių teatras. Šiam teatrui apie 1000 metų. Mieste labiausiai lankytinos vietos: Literatūros šventykla, Armijos muziejus, Etnologijos muziejus, Tran Quoc pagoda ir Quan Thanh šventykla ir t.t.

Hojanas – Miestas įdomus savo istorinės architektūros paveldu. Hojano senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai tarsi po atviru dangumi esantis muziejus. Kadaise miestas buvo vadinamas Faifo vardu. Miestas įsikūręs vidurio Vietname. Šis miestas ilgą laiką buvo laikomas vienas svarbiausių Vietnamo miestų. Lankomiausios miesto vietos: Hojano istorijos ir kultūros muziejus, dengtas japonų tiltas, Say Huynh kultūros muziejus ir t.t.

Hošiminas – Tai didžiausias Vietnamo miestas. Esantis pietinėje dalyje prie Saigano upės. Miestas kadaise buvo Vietnamo Respublikos sostinė pavadinimu – Saigonas. Hošiminas yra svarbus miestas. Jis dar kitaip vadinamas „Tolimųjų Rytų perlu“. Mieste yra daug muziejų, universitetas, oro uostai, savivaldybės teatras. Dažniausiai lankytinos vietos šiame mieste: Notre Dame katedra, karo muziejus, vienybės arba nepriklausomybės rūmai ir t.t.

Nha Trangas – Mieste yra apie 300 000 gyventojų. Šis miestas nebuvo populiariųjų gretose, tačiau pastaraisiais metais jis tampa vis žinomesnis. Nha Trangas palyginus nėra labai didelis, tačiau tuo jis ir yra įdomus. Miestelis žmones traukia savo gražia gamta – įspūdingai ilgu paplūdimiu, nuostabiais jį supančiais kalnais ir t.t. Šis miestas turi dvi vardo kilmės versijas, nes vietnamiečių kalba yra toninė. Pirmas variantas yra jog reikšmė „Nendrių upė“, o antras variantas reikšmės.

Scroll to Top