Vietnamo Respublika

Vietnamo Respublika – valstybė pietryčių Azijoje. Vietname gyvena apie 90,5 milijono žmonių. Pagal gyventojų skaičių ši šalis užima 13-tą vietą pasaulyje ir 8-tą vietą Azijoje. Šalis po ilgų nepriklausomybės metų, nualinta komunistinė šalis tapo politiškai izoliuota. Valdžia 1986 m. pradėjo vykdyti politines ir ekonomines reformas, kad galėtų bendradarbiauti su kitomis šalimis. Vienas didžiausių pasaulyje ekonominis augimas buvo 2000 m. Vietname ir atrodo, kad augimas nesustos. Įvykdžius ekonomines reformas, Vietnamas iki šiol kenčia nuo pajamų nelygybės, lyčių nelygybės ir sveikatos apsaugos nebuvimo.

Dažnai besikeičiantis šalies pavadinimas 1802 m. galutinai įteisino dabar mums gerai žinoma ir atpažįstamą vardą – Vietnamas. Šis pavadinimas sudarytas apkeitus seniausios šalies valstybių skiemenis (Namvieto). Vita tai padaryta atsiklausus Kinijos imperatoriaus.

Religijos Vietname: 67% budizmas, 17% animizmas, 9% katalikai na, o likę 7% taoizmas. Valstybėje yra viena pagrindinė šventė rugsėjo 2 d. – nepriklausomybės paskelbimo diena.

Klimatas Vietname šalčiausiu metų laiku yra apie 13 laipsnių šiaurinėje dalyje, o pietinėje dalyje 21-23 laipsniai. Šilčiausiu metų laiku temperatūros vidurkis yra apie 28 laipsniai šiaurinėje dalyje, o pietinėje dalyje apie 30 šilumos. Palankiausias metas lankytis Vietname – nuo rugsėjo iki balandžio mėnesio.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top