Širma – iš senovės Kinijos atkeliavusi puošmena

Širma – baldas, kuris statomas ant grindų, yra sudaryta iš keleto rėmų, kurie tarpusavyje sujungti vyriais ar kitais tvirtinimo elementais. Ant tų rėmų gali būti ištemptas audeklas, popierius ar kita medžiaga. Širmos yra pradėtos gaminti senovės Kinijoje, tad tikrai, turbūt kiekvienas nutuokia, kad ant jų ištemptas audeklas yra papuoštas įvairiausiai raštais, išraižymais.
Bėgant metams, širma keliavo iš Kinijos ir pasiekė netgi europiečių duris. XXI amžiuje širmos statomos kaip elegancijos etalonas, papuošiantis ar perskiriantis namus. Taip pat jos gali būti netgi išskirtinis langų dekoravimo būdas. Širma
Širma dažniausiai naudoja tie žmonės, kurių namuose stovi dideli, vitrininiai langai, kuriuos sunku būtų uždengti kuo nors kitu. Tai yra unikalus ir praktiškas sprendimas. Jinai gali apsaugoti namus nuo infraraudonųjų spindulių, tuo pat metu suteikdama patalpai išskirtinio grožio. Įvairių audinių dėka, kiekvienas žmogus širmą gali priderinti ir savo namuose. Spalvų ir raštų pasiūla tikrai nenusileidžia užuolaidoms, širmos užtikrina iš ties išskirtinį dizainą.
Turbūt didžiausias klausimas, o kaip širma prisitvirtina prie lango? Tai labai paprasta. Ji yra pakabinama ant bėgelių ir tokiu būdu juda iš vienos pusės į kitą. Valdymas, taip pat yra įvairus, gali būti rankinis ir elektroninis. Rankiniu būdu širma atsiskleidžia valdant virvele ar ranka. Elektroninis būdas yra paprastesnis. Vos vienu mygtuko paspaudimu, net neatsikeliant iš lovos, galite mėgautis švelniais saulės spinduliais. Širma – unikalus, patogus ir praktiškas sprendimas. Kiekvienas pasirinkęs šią interjero dizaino detalę, tikrai nesigailės.

Scroll to Top