Apžvalgos bokštai Lietuvoje

Verti dėmesio apžvalgos bokštai Lietuvoje

Lietuva – turtinga šalis. Turtinga nepakartojama žalia gamta, neįtikėtinais vaizdais, savo gyvūnija. Po šią šalį ryžtasi keliauti ne tik patys lietuviai, bet ir užsienio šalių gyventojai, norintys pamatyti nesudarkytą, žmogaus neužterštą vietą. Vienas geriausių būdų pažinti Lietuvą – apžvalgos bokštai.

Kodėl apžvalgos bokštai?

Apžvalgos bokštus mėgsta daugelis žmonių, nes užlipimas į juos nieko nekainuoja, yra galimybė būti kiek nori, atvažiuoti kada nori, o geriausia, kad užlipus į juos atsiveria išskirtinio žavesio vaizdai. Šios lankytinos vietos yra itin populiarios, todėl į jas išties verta nuvažiuoti ir net ne kartą. Iš apžvalgos bokštų matosi Lietuvos gamta, jeigu pasiseka ir gyvūnija. Pakilus į tam tikrus apžvalgos bokštus galima stebėti paukščius, kurių šiaip paprastai nepamatysi, taip pat pievose vaikščiojančias stirnas ar bešokuojančius kiškius.

Į kuriuos apžvalgos bokštus verta pakilti?

Lietuvoje yra ne vienas įdomus ir vertas dėmesio apžvalgos bokštas. Visgi yra tokių, į kuriuos reikėtų nepraleisti progos pakilti.

  1. Merkinės apžvalgos bokštas. Na jau pats pavadinimas išduoda, kad Merkinės apžvalgos bokštas yra pačioje Merkinėje – Dzūkijos krašte, pačiame Dzūkijos nacionaliniame parke, kur auga grybai ir uogos. Šio apžvalgos bokšto aukštis – 26 metrai, todėl net neabejokite, kad vaizdas iš jo išties neįtikėtinas. Užlipus į Merkinės apžvalgos bokštą galima pasigrožėti Nemuno ir Merkio upių santaka, piliakalniu, į Dzūkiją užklystančiais paukščiais, Merkinės tiltu.
  2. Medžių lajų takas. Jau spėjęs ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje išgarsėti Medžių lajų takas, esantis Anykščiuose kasmet pritraukia daug turistų. Pakilę į patį aukščiausią Anykščių Medžių lajų tako tašką pasieksite 35 metrų aukštį, – ši užduotis tik patiems drąsiausiems, nebijantiems aukščio!
  3. Vilkakalnio (Ignalinos) apžvalgos bokštas. Jeigu mėgstate Ignalinos vietoves, tai tikrai nuvažiuokite į Ignalinos arba kitaip Vilkakalnio apžvalgos bokštą. Pats apžvalgos bokštas yra Ignalinos mieste, netoli jo galima pamatyti ir televizijos signalų siųstuvą. Apžvalgos bokšto aukštis yra toks kaip pats kaip ir Merkinės apžvalgos bokšto – 26 metrai.

Lietuvoje stovi ir daugiau apžvalgos bokštų, į kuriuos tikrai verta nuvažiuoti, todėl jeigu keliaujate po Lietuvą ir norite įstabaus grožio nuotraukų – pasidomėkite plačiau.

 

Scroll to Top