Pažinkite Veneciją kaip vietinis

Čia pateikiame vietinio gido patarimus, padėsiančius Veneciją pažinti iš naujos pusės.

1. Pasiplaukiojimas gondola

Išvenksite būti apiplėšti gondolininko, jei žinosite pusvalandžio pasiplaukiojimo gondola tarifus. 80 Eur dieną ir 100 Eur naktį (nuo saulėlydžio iki 8 ryto). Ir tai ne asmeniui, o vienai gondolai. Į gondolą telpa iki 6 keleivių, kurie tarpusavyje gali pasidalinti kainą. Jei gondolininkas bando jums pasakyti, kad kaina bus aukštesnė, mandagiai paprieštaraukite, kad kainos yra nustatytos ir nekintamos. Aptarkite maršrutą su gondolininku ir nemokėkite iš anksto – tik tada, kai per pusvalandį jus praplukdys pageidautu maršrutu. Pasistenkite sumokėti sumą lygiai, nes didesnė suma gali būti palaikyta arbatpinigiais.

2. Kaip rasti geriausią gelato

Tikrų vaisių gelato skonis daug geresnis, nei gelato, pagaminto su sintetiniais skoniais. Norėdami atskirti gerą gelato, atkreipkite dėmesį į jo spalvą: jei spalva ryški (ryškiai žalias pistacijų gelato arba ryškiai rožinis – braškių) – greičiausiai bus pagamintas iš sintetinių medžiagų.

Blankesnės spalvos gelato greičiausiai bus tikras, šviežias ir skanus.

Svarbu paminėti, kad gero gelato paieškai verta išklysti iš populiarių turistinių gatvelių ir ieškoti mažose, pasislėpusiose vietose.

3. Pasiplaukiojimas gondola už du eurus

Jei nenorite išleisti 80 ar 100 eurų pasiplaukiojimui gondola, galite tai išbandyti už du eurus.

Kaip? Šokite į gondolą, kertančią Didįjį kanalą. Kelionė užtruks iki dviejų minučių, tačiau tai bus pakankamas laiko kiekis įsiamžinti nuotraukoje ir išvysti Didįjį kanalą iš tradicinės gondolos.

Patikimiausias maršrutas mediniame uoste šalia Rialto žuvų turgaus. Ten gondola keliasi per kanalą kasdien nuo 9 ryto iki 7 vakaro ir kainuoja 2 eurus.

4. Nepermokėkite už Karnivalo kaukes

Vienas populiariausių suvenyrų Venecijoje – nuosava Karnivalo kaukė.

Beveik kiekviena suvenyrų parduotuvė jas parduoda, bet norėdami įsigyti originalą, ieškokite parduotuvės, kurioje kaukėmis ne tik prekiaujama, bet ir jos gaminamos.

Tikros Karnivalo kaukės gaminamos ten, kur ir parduodamos. Jei įžengę į parduotuvę nematote nieko, kas gamintų kaukes, greičiausiai tai bus masinės gamybos produktas. Geriausia vieta ieškoti autentiškų kaukių yra San Polo rajonas Venecijoje.

5. Pasiklyskite!

Tai pats vertingiausias iš patarimų. Vos pasitraukę nuo Rialto tilto ir Šv. Morkaus aikštės, pasijusite lyg kitame mieste. 

Pasivaikščiokite keletą valandų po miestą nesinaudodami žemėlapiu. Vienas ramiausių ir autentiškiausių Venecijos rajonų – Cannaregio. Šiaurinėje Venecijos dalyje esančiame rajone vietinių gyventojų daugiau nei turistų. Tai taip pat tobula vieta pasivaikščioti saulėlydžio metu, prieš sustojant pavakarieniauti viename iš kanalo restoranų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top